Ook dit jaar weer Kaleidoscoop openluchtcinema in Aalst

Aalst verwelkomt voor het derde jaar op rij het Kaleidoscoop-filmproject, waarbij bezoekers zich kunnen laven aan bekende en minder bekende films en kortfilms die op bijzondere locaties in de Aalsterse binnenstad getoond worden.

Wie helemaal te vinden is voor een unieke filmbeleving moet de komende weken in Aalst zijn. Tijdens de eerste twee weekends van augustus vindt daar immers voor de derde keer de Kaleidoscoop openluchtbioscoop plaats. Verwacht u niet aan een suffe drive-in of een projector naast enkele klapstoeltjes; de mensen van de Aalsterse Cultuurbrigade rijkt hun publiek een bijzondere ervaring aan. Ze gaan dan ook prat op unieke locaties en een gevarieerd filmaanbod.

Naast de grote Hollywoodfilms draaien ze eveneens onbekende arthouse-cinema, maar meer nog willen ze jonge filmmakers een platform bieden. Iedere hoofdfilm wordt dan ook vooraf gegaan door een kortfilm van een jonge (student-)regisseur van eigen bodem.

Al dit filmisch lekkers valt te ontdekken op verschillende unieke plaatsen in de Aalsterse binnenstad, tenzij u gewoon bent een filmpje mee te pikken op de binnenkoer van het stadhuis. VZW De Cultuurbrigade wilde zoveel mogelijk wegsturen van de klassieke kille bioscoopzaal en richtte iedere locatie daarom gezellig in met zetels, sofa’s en nachtlampjes. Wie wil brengt zelf zijn eigen deken, kussens of stoeltjes mee. Drank en versnaperingen zijn ginds te verkrijgen.

U heeft het overigens niet van ons, maar er wordt gefluisterd dat de laatste Kaleidoscoopdag zoals steeds wordt afgesloten met het beruchte Klank Zonder Beeld-feest, een afterparty waarvoor het stadhuis van Aalst speciaal zijn deuren opende om iedereen naar analogie met de laatst vertoonde film (Black Cat White Cat) in balkanstijle te ontvangen.

Kaleidoscoop gaat door op vrijdag 3 augustus, zaterdag 4 augustus, vrijdag 10 augustus en zaterdag 11 augustus. De films worden vertoond bij zonsondergang, omstreeks 21u30. De programmatie en verschillende locaties zijn terug te vinden op de website van de cultuurbrigade. Bij regenweer wordt er verhuisd naar een binnenlocatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content