Ook Belgische films op filmfestival Toronto

Op het filmfestival van Toronto passeren ook verschillende (al dan niet gedeeltelijk) Belgische films de revue. Een overzicht.

“The fifth season” is de nieuwste film van Peter Brosens en zijn Amerikaanse echtgenote Jessica Woodworth. “The Fifth Season” is het derde deel in een trilogie, waar eerder “Khadak” en “Altiplano” in verschenen en heeft als thema de problematische relatie tussen mens en natuur.

In “The fifth season” wordt de wereld getroffen door een allesomvattende natuurramp, waarna in een klein dorpje de zoektocht naar een zondebok kan beginnen. De hoofdrollen zijn voor Sam Louwyck, Aurélia Poirier, Django Schrevens, Gill Vancompernolle en Peter Van den Begin. De film zit trouwens in de officiële competitie van het filmfestival van Venetië, waar vandaag de Gouden Leeuw wordt uitgereikt.

David Grossman en Isabella Rossellini

Nog op het Toronto International Film Festival vindt de wereldpremière plaats van “Nono, het Zigzag Kind” van Vincent Bal, bekend van “De Man van Staal” en “Minoes”. De verfilming van het boek “Het Zigzag Kind” van de Israëlische auteur David Grossman wordt vertoond in de Kids family-sectie. Opvallende naam in de cast: Isabella Rossellini.

“Comrade Kim Goes Flying” is dan weer een in Noord-Korea gedraaide hedendaagse fictiefilm met een volledig Noord-Koreaanse cast. De film kwam tot stand met westerse partners, onder meer de Vlaamse producente Anja Daelmans.

Voorts zijn er nog twee films met een kleiner Belgisch aandeel: de documentaire “Kinshasa kids” van Marc-Henri Wajnberg en de Franse film “De rouille et d’os”, met Matthias Schoenaerts en Marion Cotillard in de hoofdrollen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content