‘Oh Willy…’ wint Grote Prijs op Animatiefilmfestival Stuttgart

‘Oh Willy…’, de korte animatiefilm van Emma de Swaef en Marc James Roels, heeft de Grote Prijs gewonnen op de 20ste editie van het Internationaal Animatiefilmfestival van Stuttgart.

De Belgisch-Frans-Nederlandse coproductie ‘Oh Willy…’, een 17 minuten durende kortfilm van Emma de Swaef en Marc James Roels, heeft op het internationaal animatiefilmfestival in Stuttgart de ‘Grand Prix’ gewonnen. De prijs is goed voor een bedrag van 15.000 euro.

‘Oh Willy…’ is een tragikomische animatiefilm die gemaakt is volgens de stop-motiontechniek. Het verhaal draait rond Willy die terugkeert naar de naturistencommune waar hij zijn jeugd doorbracht. Zijn moeder, die er nog woont, ligt op sterven. Als ze na een kort herkenningsmoment haar laatste adem uitblaast, wordt Willy geconfronteerd met zijn levenskeuzes. In zijn verwarde triestheid besluit hij de natuur in te vluchten en na enkele moeilijkheden start hij een nieuw leven onder de moederlijke bescherming van een groot harig beest.

‘Oh Willy…’ is één van de meest bekroonde Vlaamse coproducties van 2012. De prent won in september onder andere de Cartoon d’Or, de hoogste Europese onderscheiding op het vlak van animatiefilm. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content