Officiële Cannes-selectie aangevuld met zes films

De Festivalleiding van Cannes heeft nog zes films toegevoegd aan haar vorige week bekendgemaakte officiële selectie. Drie van die films worden vertoond in de nevensectie Un Certain Regard.

Met de toevoeging van ‘Renoir’ van Gilles Bourdos (Frankrijk), ‘Djeca’ van Aida Begic (Bosnie-Herzegovina) en het debuut ‘Gimme the Loot’ van Adam Leonun (VS) telt Un Certain Regard twintig titels. Deze sectie wordt voorgezeten door de Britse acteur-regisseur Tim Roth.

In de afdeling Séance speciale (Speciale vertoning) breidt het Britse ‘Trashed’ van Candida Brady het aanbod uit tot negen films. Twee films worden toegevoegd aan de Séances de minuit: ‘The Sapphires’, het debuut van de Australiër Wayne Blair, en het Frans-Amerikaanse ‘Maniac’ van Alexandre Aja en Franck Khalfoun.

Maniac

De aanwezigheid van ‘Maniac’ is de grootste verrassing. De film is een 3D-remake van de gelijknamige cultklassieker uit 1980. Ditmaal kruipt Elijah Wood in de huid van een seriemoordenaar die jonge vrouwen het leven ontneemt en hun scalpen verzamelt als trofee.

Van ‘Maniac’ was verwacht dat het in het genre ‘circuit’ in première zou gaan, maar de film heeft het selectiecomité in Cannes blijkbaar verbaasd. De film zal dus vertoond worden als midnight screening.

Un Certain Regard

Onder de toevoegingen in de sectie Un Certain Regard staat ‘Gimme The Loot’ genoteerd. De film was een hit tijdens het Amerikaanse SXSW-festival. De film van Adam Leon volgt twee graffiti-artiesten die plannen om een bekend gebouw in New York onder handen te nemen. ‘Djeca’ van Aida Begic en ‘Renoir’ van Gilles Bourdos maken het rijtje compleet. ‘Trashed’ krijgt een speciale screening.

De sectie Cannes Classics sluit op zaterdag 25 mei af met de vertoning van ‘Final Cut’ (Hölgyeim És Uraim) van de Hongaar György Pálfi, een film geproduceerd door de legendarische cineast Bela Tarr.

Het filmfestival van Cannes loopt van 19 tot 27 mei. (DB/JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content