Officieel: opnames voor ‘Star Wars VII’ begonnen

© Lucasfilm

Een tweet met hashtag “îdayone” van Bad Robot, de productiemaatschappij van regisseur J.J. Abrams, heeft de start van de opnames voor “Star Wars VII” aangekondigd. Getoond wordt een klapperfoto met een beetje zand onder, zonder verdere uitleg.

De opnames voor “Star Wars VII” zijn van start gegaan. Dat bleek uit een tweet met de hashtag “îdayone” van Bad Robot, de productiemaatschappij van regisseur J.J. Abrams. Getoond wordt een klapperfoto met een beetje zand onder, zonder verdere uitleg.

Volgens Star Warologen wijst het beetje zand op een “terugkeer naar de oorsprong” van de saga, zijnde de de fictieve woestijnplaneet Tatooine. Op die planeet begon, in 1977, het gehele Star Wars-verhaal. Waar de eerste draaidag plaatsvond, is niet gekend.

In maart was meegedeeld dat in mei in de Londense Pinewoodstudio’s met de opnames zou worden begonnen. SW7 wordt een vervolg op SW6 (eigenlijk de derde SW), “Return of the Jedi” uit 1983. De geruchtenmolen wou eerder deze week dat de eerste opnames gemaakt zouden worden in de woestijn van Abu Dhabi.

Voor de première van Star Wars VII, met de nieuwe kosmische avonturen van Han Solo (Harrison Ford), prinses Leia (Carrie Fisher), Luke Skywalker (Mark Hamill) en Chewbacca (Peter Mayhew), is het wachten tot 18 december 2015. “Return of the Jedi” eindigde met de verzoening tussen zoon Han Solo en vader Darth Vader.

De zes Sterrenkrijgfilms -twee trilogieën- hebben op 35 jaar tijd 4,4 miljard dollar opgebracht. Bedoeling is blijkbaar dat ook nummertje 7 weer het begin van een trilogie vormt. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content