Nova Zembla: historisch drama in 3D

De eerste trailer van het historisch drama Nova Zembla werd zonet op de wereld losgelaten. Het is de eerste Nederlandse prent die in 3D in de cinema’s zal verschijnen. Ook onze Jan Decleir kreeg een rol in deze film.

Regisseur Reinout Oerlemans is na zijn romantische prent Komt een Vrouw bij de Dokter (2009) toe aan een film van een heel ander kaliber: een waargebeurd historisch drama genaamd Nova Zembla. De film is zo goed als af, de trailer werd zonet gelanceerd. Vanaf 23 november kunnen de kijklustigen naar de cinema’s afzakken.

Het waargebeurde verhaal Nova Zembla situeert zich aan het einde van de zestiende eeuw. De ontdekkingsreiziger Willem Barentsz probeert voor de derde keer met de Nederlandse vloot de Noordoostelijke Doorvaart te vinden. Samen met de bemanning vaart hij via de Noordpool en de eilandengroep Nova Zembla om de route te vinden en op te kaart te kunnen plaatsen. Helaas komt heel het gezelschap vast te zitten in het ijs en moet het in erbarmelijke situaties de winter zien te overleven.

Derek de Lint neemt de hoofdrol van Willem Barentsz voor zijn rekening. Hoewel het overgrote deel van de cast, model Doutzen Kroes, Semmy Schilt, Robert de Hoog en Victor Reinier, Nederlands is, kunnen we ook onze eigenste Jan Decleir zien schitteren in dit historisch drama. (JH) Bekijk hieronder de trailer van Nova Zembla.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content