Nog twee films te gaan voor Tarantino ermee stopt

© Reuters

Nog twee films, daarna zit het erop voor Quentin Tarantino. Dat verklaarde de regisseur volgens vakblad Variery eerder deze week op een conferentie in he Amerikaanse San Diego.

Na het vorige jaar verschenen The Hateful Eight staat Quentin Tarantino’s teller intussen op acht: Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Jackie Brown, Kill Bill, Death Proof, Inglorious Basterds, Django Unchained, en The Hateful Eight. De twee delen van Kill Bill tellen voor Tarantino zelf als een film. Zijn pensioen komt zo wel erg dichtbij, want Tarantino herhaalde op de conferentie zijn oude uitspraak dat hij na tien films de boeken toe doet.

Kurt Russel en Samuel L. Jackson in The Hateful Eight
Kurt Russel en Samuel L. Jackson in The Hateful Eight© The Weinstein Company

Officieel heeft Tarantino geen films in de steigers staan, maar eerder hintte hij wel al op een gangsterfilm die zich afspeelt in het Australië van de jaren 1930. De regisseur speelt daarnaast met een idee rond zijn fascinatie over het jaar 1970. Tarantino doet al vier jaar onderzoek naar dat specifieke jaar, en cureerde eerder dit jaar een festival met 14 films die allemaal in 1970 zijn uitgebracht.

‘Een van de grootste filmmakers ooit’

Tarantino staat niet meteen bekend om zijn bescheidenheid, en verklaarde dan ook dat hij met zijn carrière een blijvende indruk op de cinema wil nalaten. ‘Ik definieer succes zo: is als ik klaar ben met mijn carrière en ik gezien word als een van de grootste filmmakers die ooit geleefd hebben. Dat zou een succes zijn. En om nog verder te gaan: ik wil gezien worden als een groots artiest, niet alleen als regisseur.’

Ook al anticipeert hij op zijn laatste twee films, toch haalt hij naar eigen zeggen nog veel plezier uit het creatieve proces. ‘Het geeft me een ongelooflijke bevrediging om terug te denken aan dat moment dat ik en mijn pen aan een tafel zaten voor een wit blad papier.’

(SK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content