Nieuwe versie Frankenstein-verhaal wint hoofdprijs op BIFFF

© gf

“FRANK3N5T31N”, de nieuwste verfilming van Mary Shelley’s onsterfelijke klassieker van de hand van Bernard Rose, heeft op de 33ste editie van het Brussels International Fantastic Film Festival de Gouden Raaf, de prijs van de internationale jury weggekaapt.

In “FRANK3N5T31N” wordt het monster, met de toepasselijke naam “Adam”, niet langer gecreëerd uit delen van mensen maar met een revolutionaire 3D-printer. De wereld om hem heen verwelkomt hem slechts met agressie en geweld en het perfecte schepsel leert snel dat er maar één echt monster is: de mens. Bernard Rose won in 1990 al eens de Gouden Raaf op het BIFFF, toen met “Paperhouse”.

De Zilveren Raaf gaat naar “The Infinite Man” van Hugh Sullivan en “Goodnight Mommy” van Veronika Franz en Severin Fiala.

De Zilveren Méliès, de prijs van de Europese jury, was weggelegd voor “Another Frontier” van André Cruz Shiraiwa terwijl de Thriller-jury koos voor “La Isla Minima” van Alberto Rodriguez.

In “Another Frontier” of “L’Altra Frontera” komen een moeder en haar zoon, op de vlucht voor een vreselijke oorlog, terecht in No Man’s Land, wat een veilige vluchtplaats zou moeten zijn maar meer gelijkenissen kent met Auschwitz dan met Disney land. Wie er wil overleven, moet zoveel mogelijk televisie-kijkers weten te overtuigen.

De Pegasus Award, de publieksprijs, ging naar “Liza, The fox-fairy” van Karoly Ujj-Meszaros.

In de categorie kortfilms ging “La Dernière Porte au Sud” van Sacha Feiner aan de haal met de Grote Prijs Michel Devillers en de Zilveren Méliès. Naast de filmcompetities waren er op het BIFFF ook make-up- en bodypaintingwedstrijden. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content