Nieuwe Riddick heet ‘Dead Man Stalking’

Vin Diesel schudt zijn menslievenheid af en wordt een volbloed roofdier in de derde Chronicles of Riddick.

Dead Man Stalking, u leest het goed. Is het een verwijzing naar Dead Man Walking met Susan Sarandon? Sloeg Christian Weijts weer toe? Zal Vin Diesel plots opduiken in de badkamer van Koen Wauters?

Dat is allemaal goed mogelijk, maar wij gokken erop dat de titel slaat op moordlustige aliens. Wanneer Riddick terugkeert naar zijn thuisplaneet Furya, kunnen huurlingen en vreemdsoortige wezens immers niet wachten om hem brutaal om het leven te brengen.

Diesel is in deze film niet op zijn mondje gevallen. Volgens een zekere Patrick die het script kon inkijken, mogen we ons verwachten aan vuilbekkende dialogen en stoere R-rated praat. Ook karaterieel wijzigt er het een en ander: Riddick wordt minder meelevend dan in de vorige films. Empathie maakt plaats voor ongebreideld geweld. Hurrah!

Het is overigens dankzij het succes van The Fast and the Furious dat er na Pitch Black budget werd vrijgemaakt voor meer films binnen de Chronicles of Riddick-reeks. Misschien zullen verstokte treinreizigers slash sciencefictionfanaten hun afkeer voor omgebouwde Toyota’s hierdoor getemperd zien. Waar films al niet goed voor zijn.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hier de trailer van de game Riddick: Assault on Dark Athena: Sam De Ryck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content