Nieuwe Pirates of the Carribean, mét Orlando Bloom, in juli 2017

In de nieuwe Pirates of the Carribeanfilm, die Dead Men Tell No Tales heet, zal Orlando Bloom zijn rol opnieuw opnemen. Ook Javier Bardem krijgt een rol in de film. De release staat voorlopig gepland op 7 juli 2017.

Er staat een vijfde deel in de Pirates of the Carribeanfranchise op stapel. Dat nieuws kondigde producent Disney zelf aan op D23, een expo georganiseerd door de officiële Disneyfanclub. Johnny Depp, die al in vol ornaat opdook tijdens de persconferentie, zal er opnieuw bij zijn als de excentrieke piraat Jack Sparrow.

Depp zal opnieuw Orlando Bloom naast zich krijgen. Die was er niet bij in het vorige deel, On Stranger Tidesuit 2011, maar vervoegt nu de cast opnieuw. Of Keira Knightley, die net als Bloom in de eerste drie films meespeelde, weer opduikt, is twijfelachtig.

Ook over de plot van de nieuwe prent, die Dead Men Tell No Tales werd gedoopt, lichtte Disney al een tipje van de sluier. Zo zal Jack Sparrow het aan de stok krijgen met zijn oude vijand kapitein Salazar, een rol van Javier Bardem. Hij leidt een leger van piratengeesten om elke nog levende piraat het hoekje om te helpen, inclusief Sparrow zelf. Om Salazar te verslaan, heeft hij de legendarische drietand van Poseidon nodig. Hoe dat verder afloopt, weten we pas op 7 juli 2017. Dan komt het vijfde deel van de piratenreeks in de zalen. (JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content