Nieuwe Paul Thomas Anderson-film komt dit najaar in bioscoop

‘The Master’ is de eerste film die Anderson regisseert in vijf jaar. Het verhaal draait rond de religieuze groep ‘The Cause’, die gelijkenissen vertoont met de Scientologybeweging.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Philip Seymour Hoffman en Joaquin Phoenix. Hoffman speelt de rol van Lancaster ‘The Master’ Dodd: een intellectueel die zijn religieuze gedachtegoed over de Verenigde Staten verspreidt. Phoenix kruipt in de huid van de jonge zwerver Freddie Sutton, die uitgroeit tot de rechterhand van Dodd.

‘The Master’ is de vijfde Andersonfilm waarin Hoffman meespeelt. Eerder acteerde hij al in ‘Magnolia’, ‘Boogie Nights’, ‘Punch-Drunk Love’ en ‘Hard Eight’. Voor Joaquin Phoenix is de film over ‘The Cause’ zijn eerste filmrol in vier jaar. De afgelopen jaren concentreerde hij zich op de mockumentary ‘I’m Still Here’ die hij samen met Casey Affleck maakte.

AwardseizoenHet is vijf jaar geleden dat Paul Thomas Anderson met ‘There Will Be Blood’ nog een film regisseerde. Het script van ‘The Master’ lag al drie jaar klaar maar de cineast vond oorspronkelijk geen producers die de film wilden financieren.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Megan Ellison -die uiteindelijk toehapte als producer- verwacht dat ‘The Master’ in oktober in de zalen komt: net op tijd voor het awardseizoen. (BW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content