Nieuwe Ken Loach toch nog in officiële competitie

De nieuwste film van Ken Loach, het oorlogsdrama Route Irish, is op het laatste moment nog toegevoegd aan de officiële competitie van Cannes.

Op het laatste nippertje is Route Irish van Ken Loach toegevoegd aan het lijstje kanshebbers voor de Gouden Palm. De Britse regisseur weigerde aanvankelijk om zijn nieuwste telg in te dienen voor de 63ste Cannes-editie, maar veranderde dan toch nog van mening en screende de film voor het selectiecomité. Met de nieuwe inzending komt het aantal films in de officiële competitie op 19.

Route Irish is de derde Loach-prent in vijf jaar tijd die meedingt naar de hoofdprijs van het festival. In 2006 nam hij die ook mee naar huis voor zijn historische drama The Wind That Shakes the Barley. Vorig jaar zat de dramakomedie Looking For Eric in de competitie, maar die moest het afleggen tegen winnaar Das Weisse Band.

De al 73-jarige Loach brengt met Route Irish een oorlogsdrama over twee ex-soldaten uit Liverpool, beiden verliefd op dezelfde vrouw, die als militaire veiligheidsagenten naar Irak worden gestuurd. Hij tackelt hiermee de gevolgen van de Britse inmenging in het land. De filmtitel verwijst naar de beruchte en levensgevaarlijke route van Baghdads hoogbeveiligde ‘Green Zone’ naar de internationale luchthaven.

Sanne JehoulDe trailer van The Wind That Shakes the Barley, Gouden Palm 2006:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content