Nieuwe James Bond breekt potten aan de Amerikaanse kassa

© gf

De nieuwe James Bond-film Spectre heeft zoals verwacht korte metten gemaakt met de concurrentie bij de intrede in de Amerikaanse bioscopen. De nieuwe avonturen van de Britse geheime agent haalden in het openingsweekeinde 73 miljoen dollar op volgens de eerste schattingen.

Met zo’n opbrengst is de prent van Sam Mendes – met opnieuw Daniel Craig in de hoofdrol – goed voor het op een na beste openingsweekeinde van een James Bond-film in Noord-Amerika. Voorganger Skyfall uit 2012 leverde 88 miljoen dollar op. Volgens schattingen zal een deel van het Amerikaanse publiek wachten tot Thanksgiving of zelfs Kerstmis om de nieuwe film te gaan bekijken.

Na Bond volgen antiheld Charlie Brown en zijn dromerige hondje Snoopy. Animatiefilm The Peanuts Movie, in een regie van Ice Age-cineast Steve Martino, leverde in het openingsweekeinde 45 miljoen dollar op. The Martian met Matt Damon houdt in zijn zesde weekeinde stand op de derde plaats, met meer dan negen miljoen dollar inkomsten. In totaal bracht het sf-drama van regisseur Ridley Scott al bijna 200 miljoen dollar op.

De spionagethriller Spectre werd ook in het Verenigd Koninkrijk goed onthaald. Daar brak de prent al box office records sinds de start enkele weken geleden. Wereldwijd bracht de film al 300 miljoen dollar op. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content