Nieuwe foto’s van Spielbergs Kuifje-verfilming

De trailer van The Adventures of Tintin: the Secret of the Unicorn, gebaseerd op de Belgische Kuifje-verhalen van Hergé, cirkelt al een tijdje op het net. Nu zijn ook een aantal foto’s online geplaatst.

Samen met producer Peter Jackson (The Lord of the Rings) zette Steven Spielberg een 3D-film in elkaar over ons eigenste stripheld Kuifje. De uiterst nieuwsgierige journalist Kuifje, Tintin in de film, ontmoet de chagrijnige Captain Haddock. De twee geraken bevriend en beslissen op schattenjacht te gaan naar het gezonken schip The Unicorn, ooit onder het commando van een van Haddocks voorvaders. Ook Bobby, Snowy in the film, is van de partij. Hij vormt samen met Kuifje een onafscheidelijk duo.

Spielberg nam een aantal bekenden en minder bekenden op in zijn stemmencast. Onder meer James Bondspeler Daniel Craig, Toby Jones en Jamie Bell (Tintin) nemen een personage voor hun rekening. Andy Serkis, Gollem uit de The Lord of the Rings-trilogie, kruipt in de huid van Captain Haddock.

Opvallend in de verfilming is de afwezigheid van professor Zonnebloem, die in het verhaal van geestelijke vader Hergé toch een prominente rol heeft. Spielberg en Jackson beloven echter, indien ze wegens succes een tweede verfilming kunnen maken, dat Professor Zonnebloem zeker niet zal ontbreken. Mogelijke opvolgers van The Secret of the Unicorn zijn De Zonnetempel en De 7 Kristallen Bollen. Twee verhalen waarin de verwarde professor een zeer belangrijke rol bekleedt. Inspecteurs Jansen en Janssen komen nu al voor in de film. (JH) The Adventures of Tintin: the Secret of the Unicorn komt vanaf 26 oktober in de bioscoop.

U kan hieronder de trailer nog eens bekijken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content