Nieuwe film ‘De Premier’ van Erik Van Looy met Yves Leterme als adviseur

In een openhartig gesprek heeft Erik Van Looy een tipje van de sluier gelicht over zijn nieuw project ‘De Premier’, een thriller met Koen de Bouw in de hoofdrol. ‘The Bourne Identity op z’n Vlaams’. Yves Leterme fungeerde als adviseur.

‘The Loft’ – de Amerikaanse versie – verschijnt op 24 augustus 2014 in de Amerikaanse filmzalen, dat staat vast. Maar Erik Van looy is intussen al bezig met zijn volgende project: ‘De Premier’, een psychologische actiethriller over de federale premier van België waar veel mee gebeurt. ‘Het wordt een adrenaliestoot van begin tot het einde’, aldus Van Looy tijdens een gesprek met Cinevox. ‘Een beetje The Bourne Identity op z’n Vlaams. Dat is de betrachting.’

Het scenario die hij samen met Carl Joos heeft geschreven, is al in kannen en kruiken. Koen De Bouw speelt de hoofdrol. En er zullen een pak andere grote namen in meespelen, én opkomend acteurstalent. Yves Leterme werd ingeschakeld voor advies.

‘De eerste reacties zijn zeer goed’, aldus de regisseur. Hij kan nu op zoek naar geldschieters die mee in het project willen stappen, en dan kunnen de opnames beginnen. De film komt er ten vroegste in 2015, misschien eerder 2016. ‘Ja, ik breng maar om de drie of vier jaar een film. Maar elke film die ik nu maak moet beter zijn dan de vorige, en daar heb je tijd voor nodig.’ Wordt vervolgd. (DB)

Bekijk het volledige gesprek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content