Nieuw-Zeeland bant nieuwe film Hobbit-acteur Wood

© Reuters

De horrorfilm Maniac, waar Lord of the Rings-acteur Elijah Wood in meespeelt, mag niet worden getoond in Nieuw-Zeeland.

De horrorfilm Maniac met acteur Elijah Wood mag niet vertoond worden in de bioscoop in Nieuw-Zeeland, nochtans de bakermat van de Lord of the Rings-trilogie waarmee Wood doorbrak bij het grote publiek.

De filmkeuringscommissie op het eiland vindt zijn nieuwe prent echter te schadelijk voor het algemeen welzijn. In de Lord of the Rings-films maakte Wood furore als de hobbit Frodo. Zijn rol als seriemoordenaar in Maniac valt in Nieuw-Zeeland minder in de smaak.

De filmkeuringscommissie weert de film uit de bioscoop en geeft enkel toelating voor voorstellingen op filmfestivals of voor filmstudenten. Ook op dvd komt de prent niet uit.

Seriemoordenaar

Maniac wordt verteld vanuit het perspectief van de seriemoordenaar en duwt zo de toeschouwer in de rol van medeplichtige. Volgens de keuringscommissie is de inhoud niet enkel voor kinderen en jongeren, “maar ook voor de meeste volwassenen hoogst verontrustend en shockerend”.

Distributeur Monster Pictures kan er niet mee lachen. De beslissing is volgens het bedrijf “een belediging voor de intelligentie” van volwassenen in Nieuw-Zeeland. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content