Nieuw filmproject van Fien Troch bekroond in Turijn

‘Home’, het nieuwste project van Fien Troch, heeft in Turijn meteen een prijs gehaald. Ze had het beste scenario onder de deelnemers van het Script&Pitch luik.

‘Home’, het nieuwe project van Fien Troch, viel tijdens het TorinoFilmLab-evenement op het Torino Film Festival in de smaak. De Vlaamse cineaste mocht naar huis met de ARTE France Cinéma-prijs die het beste scenario onder de deelnemers van het Script&Pitch luik onderscheidt.

Nieuw filmproject van Fien Troch bekroond in Turijn

Home, intussen de vierde film van Fien Troch, is nog in volle ontwikkelingsfase. De prent portretteert de moeilijke strijd tussen twee generaties, en toont de dunne lijn tussen vertrouwen, vriendschap en loyaliteit. Het scenario werd geschreven door de regisseuse en monteur Nico Leunen (The Broken Circle Breakdown, De helaasheid der dingen, Kid).

Met deze Internationale ARTE Prijs, kan Troch rekenen op bijkomende ondersteuning ter waarde van 6.000€ voor de verdere ontwikkeling van haar film.

Het driedaagse TorinoFilmLab Meeting Event is een onderdeel van het Torino Film Festival. Daartoe behoort ook Script&Pitch, een gevorderde workshop scriptontwikkeling waarbinnen scenaristen en regisseurs de kans kregen om het scenario van een nieuw project verder te verfijnen. Deze editie werden twaalf filmmakers geselecteerd, met Troch als primus van de klas.

De regisseuse bracht eerder de films Een ander zijn geluk, Unspoken en Kid uit. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content