Nieuw Belgisch festival van de muziekclip

Clip That Beat, het nieuwe Belgische muziekclipfestival, loopt bijna op z’n einde. Wie snel nog wilt genieten van een avondje muziekclips, kan dat doen in de Gentse Sphinx op donderdag 6 december.

Clip That Beat ging op 3 november van start in de Brusselse Flagey, en op 12 december vindt – na een dikke maand rondhossen in België – de slotavond plaats in Luik. Het festival doorkruist op 6 december echter eerst nog de straten van Gent, om halt te houden in de Sphinx, waar een selectie van 20 Belgische muziekclips zal worden vertoond. Een gespecialiseerde jury selecteerde de clips uit meer dan 200 ingezonden video’s.

Initiatiefnemer La Film Fabrique wilt met Clip That Beat een platform bieden voor uitwisselingen en networking tussen de muzikale en de audiovisuele sector, met de bedoeling de videoclip op te waarderen als vorm van expressie en experiment. Het festival verkent de grenzen van de muziekclip, die is ontstaan als slim promotieproduct, maar door zijn ontdubbelde focus op zowel klank als beeld systematisch de grenzen van het sonore en het visuele verkent en bespeelt.

Een Belgische muziekvideo die dit jaar al internationaal wist te bekoren, was die van Sweater, een nummer van de Leuvense band Willow. Toen het filmpje op Vimeo de ‘Staff Pick’ stempel kreeg, werd de ingenieuze clip al snel een hit. Ondertussen leverde de video Willow zelfs een MIA-nominatie op. (RL)

Clip That Beat, donderdag 6 december, Sphinx te Gent, 20u.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content