Niet te missen: ‘One World in Brussels’

Op 17 mei start de 3de editie van het documentairefestival ‘One World in Brussels’ in het Paleis voor Schone Kunsten. De toestand van de mensenrechten in de wereld staat hier centraal.

Van 17 tot 25 mei nodigt BOZAR CINEMA uit tot nadenken over de rechten van de mens aan de hand van vijf geëngageerde documentaires. Daarnaast komen ook thema’s zoals globalisering, migratie en de rechten van de vrouw uitgebreid aan bod. Na de voorstellingen volgt steeds een ontmoeting met de regisseur of een panelgesprek over het onderwerp met specialisten.

‘One World in Brussels’ wordt dit jaar geopend door de Nederlandse mensenrechtendocumentaire ‘Justice for Sergei’, een somber verhaal over een advocaat die het grootste belastingsschandaal in de Russische geschiedenis aan het licht brengt en dit met zijn leven bekoopt.

Op 19 mei is het de beurt aan ‘Baghdad Film School’, een documentaire over de pogingen om in de Iraakse hoofdstad een filmschool in het leven roepen. ‘The Green Wave’, een film over de volksprotesten die uitbraken na de Iraanse presidentsverkiezingen van 2009, staat op 23 mei op het programma. Een dag later is het aan ‘Pink Saris’, een portret van de Indiase vrouwenactiviste Sampat Pal. One World in Brussels wordt op 25 mei afgesloten met ‘Shout’, waar het dilemma van twee Israëlieten van Syrische origine centraal staat: moeten ze in hun geboortedorp blijven of vertrekken, in de wetenschap dat ze in dat geval een jaar lang hun familieleden niet zullen zien?

‘One World in Brussels’ vindt op 17, 19, 23, 24 en 25 mei plaats in het Paleis voor Schone Kunsten. Meer praktische informatie vindt u hier.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

N.M.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content