Nicolas Winding Refn cast topmodel voor opvolger van Only God Forgives

Nicolas Winding Refn © Reuters

Critici droegen de Deense filmmaker op handen na zijn slome paybackthriller Drive, waarin Ryan Gosling wraakzuchtig door de straten van Los Angeles scheurde. In maart draait Refn zijn nieuwste langspeler The Neon Demon, waarvoor hij opnieuw uitwijkt naar LA en een onervaren Australisch model castte.

Nicolas Winding Refn slaat met ‘The Neon Demon’ een nieuwe weg in. Waar de Kopenhagenaar in haast al zijn voorgaande films agressieve mannen centraal stelde, trekt hij dit keer volop de kaart van het vrouwelijke geslacht. Zijn elfde langspeler wordt een horrorthriller, waarin een coole maar labiele bendeleidster (Abbey Lee) met waanvoorstellingen kampt en haar volgelingen meesleurt in haar maniakale wereld. Voor de opnames wijkt Refn wederom uit naar Los Angeles, waar hij eerder ook al Drive inblikte. In theorie is de film de opvolger van het in neon gedrenkte Only God Forgives.

De Australische Abbey Lee zette haar eerste voetstappen in het modellenwereldje en bewandelt dat carrièrepad nog steeds, maar combineert fotoshoots en catwalk runs sinds kort met een acteercarrière. Zo maakt ze haar opwachting in Mad Max: Fury Road, met Tom Hardy als nieuwbakken outbackagent Max Rockatansky, en Gods of Egypt, de zoveelste filmadaptatie van kroniek van het land.

Eerder castte Winding Refn ook al de 17-jarige Elle Fanning (Super 8, Maleficent) voor zijn nieuwste prent. De tot nog toe onbekende Mary Laws schreef mee aan het scenario van The Neon Demon, die pas in het voorjaar van 2016 in de zalen wordt verwacht. (JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content