Nicolas Provost valt in de smaak bij filmfestivals

Nicolas Provost is met zijn langspeelfilmdebuut ‘The Invader’ (‘L’envahisseur’) niet alleen geselecteerd voor de filmfestivals van San Sebastian en Venetië, maar ook voor het prestigieuze filmfestival van Toronto.

Vorig jaar stond Nicolas Provost al met zijn korte film ‘Stardust’ op het prestigieuze Filmfestival van Venetië. Klaarblijkelijk valt het werk van de regisseur internationaal erg in de smaak, want ook dit jaar zijn de films van Provost vertegenwoordigd op bekende filmfestivals.

In Venetië neemt Provost met zijn langspeelfilm ‘The invader’ en zijn kortfilm ‘Moving stories’ deel aan de competitie in het Orizzonti-programma. Het Filmfestival van Venetië vindt plaats van 31 augustus tot 10 september en is het oudste filmfestival ter wereld. Enkele dagen nadien (8-18 september) wordt Provost verwacht in het Canadese Toronto. Op het Filmfestival van Toronto zal ‘The Invader’ worden vertoond in het onderdeel dat ‘interessant werk van opkomende regisseurs van over heel de wereld in de schijnwerpers plaatst.’ Tot slot lustten ze ook in het Spaanse San Sebastian pap van Provosts debuut. ‘The Invader’ is immers op het Filmfestival van San Sebastian (16/09 tot 24/09) opgenomen in een nevensectie waarin ook ‘The Tree of Life’ van Terrence Malick wordt vertoond.

In de sociale thriller ‘The invader’ belandt een Afrikaan in Brussel na zijn zoektocht naar een betere plek in de wereld. Zijn confrontatie met de harde maatschappij verandert hem in een gevaarlijk individu, dat wat een vijandige maatschappij van hem gemaakt heeft. O.a. Issaka Sawadogo, die ook te zien is in ‘Swooni’, en de Italiaanse actrice Stefania Rocca maken deel uit van de cast. Het uitgangspunt van zijn kortfilm ‘Moving Stories’ is de geheimzinnige toekomst van twee jonge passagiers. In ‘Moving Stories’ stelt hij, net als in zijn vorige kortfilms, de filmgrammatica in vraag.

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content