Nick Nolte vervoegt sterrencast van Darren Aronofsky’s ‘Noah’

De sterrencast van het langverwachte Bijbelepos ‘Noah’ wordt uitgebreid. Na Russell Crowe, Emma Watson, Jennifer Connelly, Ray Winstone en Anthony Hopkins, heeft nu ook Nick Nolte een rol in de nieuwe film van Darren Aronofsky.

Het langverwachte Bijbelepos Noah brengt het verhaal van de oudtestamentische superheld Noah die visioenen krijgt van een apocalyptische zondvloed. Met Russell Crowe, in de rol van Noah, Emma Watson, Jennifer Connelly, Ray Winstone en Anthony Hopkins had regisseur Darren Aronofsky (The Wrestler en Black Swan) al een cast vol Hollywoodbeesten. Met in extremis de toevoeging van Nick Nolte is de glorieuze prent een karakterkop of – stem rijker. Ook al zal zijn bijdrage gering zijn, de regisseur is er niet rouwig om: ‘Just added the legend nick nolte as the watcher samyaza in #noah . long live the nephilim! it was an honor’, twitterde hij. Legend nick, dat vraagt om een kort portret.

Portret

De 72-jarige Nolte begon zijn acteercarrière in de jaren zestig in het theater en kluste in die beginjaren af en toe bij als fotomodel. Toch was het wachten tot 1976 en de tv-serie Rich Man, Poor Man voor hij nationale bekendheid verwierf.

Eind jaren zeventig leek Nolte goed op weg om Hollywoods A-List te veroveren met hoofdrollen in The Deep (1977), Who’ll Stop the Rain (1978) en 48 Hours (1982). Door zijn bad boy-imago wist de blonde reus die status evenwel niet lang vast te houden, waarop hij zich omschoolde tot karakteracteur en cultheld.

Nolte heeft inmiddels dik vijftig films op zijn cv, met Martin Scorsese’s Cape Fear (1990), Barbra Streisands The Prince of Tides (1991), Paul Schraders Affliction (1997) en Terrence Malicks The Thin Red Line (1999) als bekendste titels. Dieptepunt was zijn arrestatie in 2002 wegens rijden onder invloed, wat Nolte – naast drie jaar voorwaardelijk – de meest infame ‘celebrity mugshot’ aller tijden opleverde.

De jongste jaren laat Nolte zich graag casten als mentor met een hoek af, zoals in het vechtsport- en familiedrama Warrior (2011) – van Gavin O’Connor – waarin twee broers elkaar en hun innerlijke demonen bekampen tijdens een groot martialartstornooi. Nolte’s doorleefde en doorzopen bijrol als de ex-drankverslaafde vader van beide broers leverde hem een Oscarnominatie op, zijn derde na The Prince of Tides en Affliction.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Binnenkort nu ook in ‘Noah’ (Vanaf 9 april).

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content