‘New Kids Turbo’ haalt platinum

De Nederlandse komedie ‘New Kids Turbo’ van Steffen Haars en Flip van der Kuil heeft de kaap van 400.000 bioscoopbezoekers overschreden. De film heeft hiermee de status van Platinum Film bereikt.

Al meer dan 400.000 mensen hebben de film ‘New Kids Turbo’ in de Nederlandse bioscopen gezien sinds de film op 9 december met een record aantal bezoekers in roulatie ging. Hiermee heeft de komedie op elf dagen tijd de status van Platina Film bereikt. Dat heeft het Nederlands Film Festival maandag bekendgemaakt. De Platina Film wordt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer een Nederlandse film 400.000 bioscoopkaartjes heeft verkocht.

‘New Kids Turbo’ brak op de premièredag al meteen een publieksrecord. Op de eerste avond hebben in totaal bijna 32.000 bezoekers de komedie gezien, goed voor een opbrengst van 249.500 euro. Theaters moesten in dat weekend extra filmkopieën inzetten om aan de enorme vraag naar tickets voor de film te voldoen.

‘New Kids Turbo!’ is gebaseerd op de populaire serie van Comedy Central en BNN over een groepje asociale hangjongeren uit Brabant. ‘New Kids’ groeide in 2007 uit tot een internetfenomeen, met korte filmpjes over de dagelijkse beslommeringen van de onaangepaste jeugd in het Brabantse dorp Maaskantje.

De film is uiteindelijk toch in een bioscoop in de Belgische steden Brussel, Gent, Leuven, Kortrijk, Oostende en nog wat plattelandsdorpen uitgebracht, nadat eerder werd afgesproken dat hij enkel in Antwerpen en Limburg zou verschijnen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Andreas Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content