Neill Blomkamp maakt droom waar en regisseert nieuwe ‘Alien’-film

Neill Blomkamp © Reuters

De Zuid-Afrikaanse regisseur van District 9 en Elysium lekte vorige maand meerdere concepttekeningen op het internet, maar zag zijn filmplannen van tafel geveegd. Blomkamp bevestigde vandaag aan Variety en op Instagram dat de vijfde Alien-film er nu toch zal komen.

Sigourney Weaver
Sigourney Weaver© .

De 35-jarige filmmaker gaf eerder aan dat er geen bedoeling zat achter de teasende conceptfoto’s van een nieuwe episode van de baanbrekende sciencefictionfranchise. Blomkamp verwerkte ook Sigourney Weaver, hoofdrolspeelster in de eerste Alien-prent, in zijn ontwerpen.

Vanmorgen bevestigde Blomkamp dat zijn de film er nu toch zal komen, al dan niet met Weaver in de hoofdrol. Volgens Variety sloot hij een deal met 20th Century Fox om een compleet nieuw filmdeel te maken dat losstaat van de vier voorgaande Alien-films. Ridley Scott, die in 1979 het eerste deel van de scifi-klassieker regisseerde, zou de film producen. Scott werkt momenteel ook aan een vervolg op Prometheus, de prequel van Alien.

Um… So I think it’s officially my next film. #alien

A photo posted by Brownsnout (@neillblomkamp) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content