Nederlands-Vlaamse coproductie in officiële competitie Cannes 2013

De film “Borgman” van de Nederlandse regisseur Alex van Warmerdams, een Nederlands-Belgisch-Deense coproductie, wordt vertoond in de officiële competitie van het Filmfestival van Cannes.

De film “Borgman” van de Nederlandse regisseur Alex van Warmerdams, een Nederlands-Belgisch-Deense coproductie, wordt vertoond in de officiële competitie van het Filmfestival van Cannes, dat plaatsvindt van 15 tot 26 mei in de Franse kuststad. Theater- en filmmaker Van Warmerdam is bekend van films als “Abel”, “Ober”, “De Noorderlingen” en “De jurk”.

In “Borgman” spelen de Vlaamse acteurs Jan Bijvoet, Jeroen Perceval, Tom Dewispelaere en Gene Bervoets belangrijke rollen; Bijvoet neemt de hoofd- en titelrol op zich. De film is een coproductie tussen het Nederlandse Graniet Film, het Deense Angel Films en het Brusselse productiehuis Epidemic van Koen Mortier en Eurydice Gysel. De organisatie van het internationale filmfestival maakte de officiële competitie bekend. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content