Navy SEALs in zee met Hollywood

Op 18 april 2012 gaat Act of Valor in première in de Belgische zalen, ruim zes weken nadat hij uitkwam in Amerika. De film probeert iets unieks en castte actieve U.S. Navy SEALs om hun kunnen te vereeuwigen. Ondanks grote anticipatie stelt de film de critici teleur.

Tijdens een missie om een gevangen CIA agente te bevrijden, ontdekt een elite-eenheid van hoogopgeleide Navy SEALs een wereldbedreigend gevaar. Met behulp van de allernieuwste gevecht technologieën begint het team aan een geheime missie die het lot van de wereld kan bepalen.

“Een cliché script, overformeel acteerwerk en een extreem patriottische houding die de complexiteit van oorlog negeert”, zo vat recensie aggregator ‘Rotten Tomatoes’ de film samen. Toch lijkt het de moeite om Act of Valor een kans te geven. Behalve de spectaculaire actie en bloedstollende sensatie die hand in hand gaan met de geheime operaties, werkt de film met actieve SEALs.

Aanvankelijk gebruikte Act of Valor de SEALs als adviseurs. Regie duo Mike McCoy en Scott Waugh begrepen echter al snel dat geen enkele acteur zowel de lichaamsbouw als de ingesteldheid van een echte SEAL kan evenaren. Om de identiteit van de SEALs te beschermen worden hun namen niet bekend gemaakt.

In de schaduw van de SEALs speelt ‘Without a Trace’ actrice, Roselyn Sanchez, de rol van ontvoerde CIA-agent Morales.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content