“N-The madness of reason” krijgt Ensor voor beste film op Filmfestival Oostende

Een still uit 'N, the madness of reason' © -

De eerder onbekende film “N-The madness of reason” werd bekroond met de belangrijkste prijs op het Oostendse filmfestival. Amaryllis Uitterlinden en Gène Bervoets haalden respectievelijk de Ensor voor beste actrice en acteur binnen.

“N-The madness of reason” won ook de Ensor voor beste muziek en beste montage. Maar “Waste Land” werd de grote winnaar op het Filmfestival. Babetide Sadjo won de Ensor voor beste actrice in een bijrol, Peter Van den Begin werd beste acteur in een bijrol. “Waste Land” mag ook het beeldje voor beste scenario en beste regie mee naar huis nemen.

De Ensor voor beste actrice ging naar Amaryllis Uitterlinden voor haar rol in “Brabançonne”. De beste acteur werd Gène Bervoets voor zijn rol in “Paradise Trips”. De filmindustrie zelf verkoos “Paradise Trips” als winnaar. “Trouw met mij” kreeg dan weer de prijs voor beste debuut. “Gardenia” werd uitgeroepen tot beste documentaire. Ook twee kortfilms werden bekroond.

Huwelijksaanzoek

In de categorie animatie mocht Laura Vandewynckel de Ensor in ontvangst nemen voor “Het Paradijs”, een stopmotionfilm over reizigers op zoek naar het paradijs. In het kader van de huidige vluchtelingenproblematiek, zei ze bij het in ontvangst nemen van de Ensor: “Ik hoop op het moment waarop mijn film niet meer actueel is”. Het beeldje voor beste kortfilm Fictie was voor Lukas Dhont met “L’infini”. Dit jaar waren er voor het eerst ook Ensors voor beste kostuum en beste make-up.

Er was ook een bijzondere Ensor voor actrice Barbara Sarafian, die op het podium ten huwelijk werd gevraagd door haar vriend Yves De Moor. Er werden ook nog twee sterren onthuld op de Zeedijk voor de beste acteur en actrice. Daarmee wordt het Filmfestival Oostende 2015 volledig afgerond. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content