Mohamed Hamidi’s ‘Né Quelque Part’ toegevoegd aan officiële Cannes-selectie

‘Né Quelque Part’, de eerste film van de Franse regisseur Mohamed Hamidi, werd zopas toegevoegd aan de selectie van het prestigieuze filmfestival van Cannes. Dat meldt de organisatie op de officiële website.

De organisatie van het Filmfestival van Cannes plaatst het debuut (‘Né Quelque Part’) van Mohamed Hamidi bij op haar officiële selectielijst. De prent zal exclusief vertoond worden aan Franse studenten uit de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Acteur Jamel Debbouze (‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’) en regisseur Hamidi zullen aanwezig zijn bij deze speciale vertoning.


Hamidi’s debuutfilm vertelt het verhaal van de 26-jarige rechtenstudent Farid (Tewfik Jallab). Hij reist, om het huis van zijn vader te redden, van Frankrijk naar Algerije. De jongeman wordt ter plekke opgevangen door zijn ambitieuze neef (Debbouze), die het koste wat kost wil maken in Frankrijk. Farids verblijf in het vreemde land, leidt tot een confrontatie met zijn eigen identiteit.


‘Né Quelque Part’ wordt op dinsdag 21 mei vertoond tijdens het filmfestival van Cannes. In juni verschijnt de film in de Franse zalen. (CB)


Trailer:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content