Mogelijk nieuwe regisseur voor sequel ‘Hunger Games’

Een vraag tot loonsverhoging van regisseur Gary Ross voor het draaien van ‘Catching Fire’, het vervolg op ‘The Hunger Games’, brengt zijn terugkeer in gevaar. De onderhandelingen met Lionsgate lopen stroef.

‘The Hunger Games’ bracht tot nu toe wereldwijd 373 miljoen dollar in het laatje. De film was onmiddellijk een succes aan de kassa’s en kende één van de beste openingsweekends ooit. Filmstudio Lionsgate wil dan ook niet te lang wachten met de productie van het vervolg, ‘Catching Fire’.

Die plannen bevinden zich momenteel in een benarde situatie omdat regisseur Gary Ross een loonsverhoging eist, meldt The Hollywood Reporter. De onderhandelingen hierover zouden moeizaam verlopen en Lionsgate zou al uitkijken naar een nieuwe regisseur. Een bron bij Lionsgate meldt ook dat de onderhandelingen met Ross tijdens de eerste film al zeer moeilijk verliepen.

Uiteindelijk ontving Ross drie miljoen dollar voor het schrijven en regisseren van ‘The Hunger Games’. Hoofdrolspelers Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson mogen wel terugkeren.

Wissel van de wacht

Dat Lionsgate een nieuwe regisseur zou kiezen voor een succesvolle franchise als ‘The Hunger Games’ is geen rariteit. De Harry Potter-films werden geregisseerd door vijf regisseurs en ook bij de ‘Twilight’-saga zaten verschillende regisseurs in de regiestoel.

Er wordt gehoopt op een release in november 2013 voor ‘Catching Fire’. Derde deel ‘Mockingjay’ zou een jaar later moeten uitkomen. ‘The Hunger Games’ is gebaseerd op de populaire jeugdboekenreeks van Suzanne Collins. De boeken vertellen het verhaal van het dystopische continent Panem waar minderjarigen elkaar op leven en dood bekampen in een arena en op televisie. (JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content