Miyazaki junior maakt tweede film

Goro Miyazaki, de zoon van animatietovenaar Hayao Miyazaki, regisseert – diep inademen – ‘Kokurikozaka Kara’.

www.kokurikozaka.jp

www.japan-zone.com

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Papa Hayao zal als goede huisvader van Studio Ghibli over de schouder van zoonlief meekijken. Hoewel Goro lange tijd niet in de voetsporen van zijn vader wilde treden (begrijpelijk: het zijn inderdaad ‘big shoes to fill’), wordt ‘Kokurikozaka Kara’ al zijn tweede film, na ‘Tales From Earthsea’ uit 2006. De reacties waren toen uiteenlopend. Hij kreeg op zijn donder, met de Japanse Raspberry Awards voor slechtste film en slechtste regie. Anderzijds was ‘Tales From Earthsea’ ook genomineerd voor de Japanse Oscars.

‘Kokurikozaka Kara’ is een mangareeks uit 1980. Het verhaal gaat over een jong meisje in het Japan van 1963. Ze krijgt het zwaar wanneer haar vader plots vermist wordt.

De naam Miyazaki is vooral bekend door het werk van pater familias Hayao Miyazaki. Hij is één van de sterkhouders van Studio Ghibli. Zijn ‘Spirited Away’ uit 2001 kreeg als enige niet-Engelstalige film ooit een Oscar voor beste animantiefilm.

Bekijk de trailer van ‘Spirited Away’:

Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content