Misdaad rode draad tijdens Filmfestival Gent

In de programmaonderdelen van het 39ste Filmfestival van Gent zal de nadruk liggen op het genre misdaadfilm, maar het wordt zeker geen ‘festival van de misdaadfilm’, laat directeur Patrick Duynslaegher weten.

“Het Filmfestival Gent wordt geen festival van de misdaadfilm”, zegt artistiek directeur Patrick Duynslaegher. “Bekijk “CRIME SCENE” als een eenmalig parcours, naast onze vaste parcours als ExploreZone, het Plus Parcours en het parcours holebifilm.”

Volgens Duynslaegher biedt misdaad in de breedste betekenis van het woord niet alleen een inkijk in de menselijke ziel, maar is het ook een van de rijkste inspiratiebronnen van cineasten van alle tijden.

Paolo en Vittorio Taviani

Een overzicht van de geprogrammeerde films wordt later onthuld. De Italiaanse filmmakers Paolo en Vittorio Taviani, winnaars van de Gouden Beer eerder dit jaar, zullen alvast hun bekroonde film “Cesare Deve Morire” komen voorstellen.

De Vlaamse misdaadauteur Bavo Dhooge is dan weer het eerste lid van de festivaljury dat bekendgemaakt wordt.

James Newton Howard

Het twaalfde World Soundtrack Awards (WSA) Concert ontvangt als eregast de Amerikaanse componist James Newton Howard, die meer dan honderd scores voor zijn rekening nam, onder meer voor “The Hunger Games”, “King Kong”, “The Sixth Sense”, “The Fugitive” en “Pretty Woman”. De Italiaanse componist Pino Donaggio, bekend onder meer afwisselend lyrische en spottend macabere muziek voor thrillers van Brian De Palma, krijgt een Lifetime Achievement Award.

Het Filmfestival Gent loopt van 9 tot 20 oktober 2012. De ticketverkoop voor het WSA Concert start op 27 april op www.filmfestival.be en vanaf woensdag 2 mei in Uitbureau Gent. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content