‘Misconduct’ met Hopkins en Pacino stevent af op flop

Al Pacino © BELGA

Met een openingsweekend in Groot-Brittannië dat maar 141 dollar opbracht, lijkt ‘Misconduct’, de nieuwe film van Shintaro Shimosawa, af te stevenen op een flop.

De thriller met Anthony Hopkins en Al Pacino in de hoofdrol, waarvan IMDB de kostprijs schatte op 11 miljoen dollar, lokte maar een twintigtal geïnteresseerde kijkers op het openingsweekend in Groot-Brittannië. Ook op het Amerikaanse doek eerder dit jaar kreeg Misconduct een slecht onthaal. In Zuid-Korea kende de film nog het grootste succes, waardoor de film in totaal al 1 miljoen dollar opbracht.

Voorbeeld van hoe het niet moet

Ondanks de sterrencast, met naast Oscarwinnaars Pacino en Hopkins ook Josh Duhamel en Julia Stiles, krijgt de film veel negatieve recensies. Britse critici vonden het de ‘slechtste film die Hopkins en Pacino ooit gemaakt hebben’. Het leek hen waardevol om de film te tonen op filmscholen als studievoorbeeld van hoe het niet moet. De grote hoeveelheid negatieve kritiek en het feit dat de bioscooprelease samenviel met de digitale release zijn mogelijke oorzaken voor de slecht ontvangst.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Geregisseerd door Shintaro Shimosawa, focust de film op een jonge advocaat (Duhamel) die in een machtsstrijd verzeild geraakt tussen de directeur van een groot farmaceutisch bedrijf (Hopkins) en een van zijn partners in het advocatenkantoor (Pacino).

Andere releases in Europa vinden deze zomer plaats in Italië, Frankrijk en Portugal. Wanneer de film bij ons in de zalen komt, is nog niet duidelijk. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content