Mike Figgis filmt Belgische dansvoorstelling

Bekende Hollywoodregisseur Mike Figgis filmt dansvoorstelling ‘Co(te)lette’ van Belgische choreografe Ann Van den Broek.

De bekende Hollywoodregisseur Mike Figgis (Leaving Las Vegas, Timecode, The Loss of Sexual Innocence) gaat tussen 4 en 11 mei een filmversie maken van de dansvoorstelling Co(te)lette van de Belgische choreografe Ann Van den Broek. De opnames vinden plaats in het Antwerpse Lint.

In Co(te)lette dansen drie vrouwen in een nogal intieme atmosfeer, geprangd tussen verlangen en bevrediging. Zonder confrontatie, rivaliteit, verhaal, oplossing of einde: het verhaal van Co(te)lette is rusteloos en leeg. De dansvoorstelling won in het seizoen 2007/2008 de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie. Dat is de meest prestigieuze dansprijs van Nederland die wordt uitgereikt door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties.

Na het afronden van haar dansopleiding (juni 1991) aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts) danste Ann Van den Broek bij Elisa Monte Company (New York, 1990), Dansgroep Krisztina de Châtel (Amsterdam, 1991-1998), Galili Dance (Groningen, 1998) en Charleroi/Danses (Charleroi, 1998-2000). Vanaf 2002 werd ze ook actief als choreografe.

Youtubevideo met beelden van de dansvoorstelling Co(te)lette:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Freek Lauwers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content