Michael R. Roskam regisseert Hollywoodfilm The Tiger

De Vlaamse regisseur Michael R. Roskam maakt met ‘The Tiger’ zijn Hollywood filmdebuut. De film, initieel ingepland voor Darren Aronofsky, wordt geproduceerd door onder andere Brad Pitt.

Volledig gelanceerd in de filmindustrie zal regisseur Michael R. Roskam nu ook zijn sporen verdienen met zijn eerste grote Hollywoodfilm, ‘The Tiger’. Hij werkt samen met enkele grote namen. Dat bericht online entertainment magazine Deadline, en is ook bevestigd door Roskam.

De film is een drama gebaseerd op het gelijknamige boek van John Vaillant uit 2011. De screenplay van de adaptatie is in handen van Guillermo Arriaga (‘Babel’, ‘Amores Perros’).

Oorspronkelijk was regisseur Darren Aronofsky (‘Requiem for a Dream’, ‘Black Swan’) de man voor de regiejob, maar hij moest afhaken omwille zijn betrokkenheid bij de film ‘Noah’. Aronofsky is wel samen met Brad Pitt e.a. producer van dienst.

Het boek werd vorig jaar uitgebracht door Random House. De film is een co-productie van Focus Features en Random House Productions. Er is nog niets bekend over de casting van het project.

Het op ware feiten gebaseerd verhaal vindt plaats op een Siberische vlakte. Alles draait rond de beslissende strijd tussen mens en dier. Een Siberische tijger slaat in een klein, arm gebied verschillende malen dodelijk toe. Yuri Trush wordt ingeschakeld om het even wanhopige als eigenzinnige dorp te helpen. Als leider van Inspectie Tijger was het altijd zijn taak om de tijger te beschermen tegen de jagers die het op de pels van dit prachtige dier hadden gemunt. Ditmaal zal hij zelf de jager zijn.

Aan de hand van het waargebeurde, bloedstollende relaas van Trush confronteert John Vaillant ons met de vraag waar het werkelijk om draait: wie is nu eigenlijk het gevaarlijkste roofdier? De tijger of de mens? De Nederlandse vertaling van het boek is uitgegeven bij Bert Bakker als ‘De tijger’.

Roskam: ‘zo heb ik het graag’
Roskam is verheugd met het project, en geeft daarbij ook wat context: ‘The Tiger is een project dat vandaag nog in zijn kinderschoenen staat en nog een heel lange weg te gaan heeft. Maar zo heb ik het graag, hoe vroeger ik betrokken ben, hoe beter ik er mijn stempel op kan drukken. We zien wel waar we staan binnen een jaar of twee. Maar het doel is wel om er te staan. En nu ik toch bezig ben: vergeet niet dat ik eerst nog Le fidèle, mijn Belgische productie met Savage Film wil draaien.’

‘The Tiger’ is het tweede belangrijke Hollywoodproject voor Roskam. Eerder werd al bericht dat hij met Michael Mann en producer Mark Johnson (‘Breaking Bad’) gaat samenwerken voor de proefaflevering van HBO’s ‘Buda Bridge’, een misdaadserie door Roskam uitgedacht dat zich afspeelt in het Brussel van de nabije toekomst. (CB/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content