Michaël R. Roskam maakt deel uit van Trophy Jury van Cannes

© reuters

‘Rundskop’-regisseur Michaël R. Roskam mag zetelen in de Chopard Trophy Jury van het Internationaal Filmfestival van Cannes. De Trophy bekroont aanstormend internationaal acteertalent.

Chopard sponsort de Gouden Palm van het Festival en bekroont met de Trophy de uitzonderlijke prestaties van aanstormend internationaal acteertalent. Roskam krijgt in de jury het gezelschap van onder meer “Precious”-productrice Sarah Siegel-Magness, actrice Sharon Lawrence en Steven Gaydos van het Amerikaanse entertainmentvakblad Variety.


De onderscheidingen, een voor een acteur en een voor een actrice, worden in aanwezigheid van Cannes Festivalpresident Gilles Jacob uitgereikt tijdens een galadiner. Het is voor de 12e maal dat Chopard, een Zwitserse producent van uurwerken en juwelen, zijn Trophy uitdeelt. De winnaars worden aan de vooravond van het Festival bekendgemaakt.


Bij de eerdere winnaars van de Chopard Trophy zitten sterren als Marion Cotillard (die binnenkort te zien is aan de zijde van Matthias Schoenaerts in de nieuwe film van Jacques Audiard, “Rust & Bone”), Diane Kruger en Gaël Garcia Bernal.


Het filmfestival van Cannes vindt dit jaar plaats van 16 tot 27 mei. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content