Michael Jackson’s chimpansee Bubbles krijgt eigen stop-motion film

Michael Jackson en Bubbles, een beeld van Jeff Koons. © Reuters

Bubbles verwierf naam en faam als huisdier van Michael Jackson in de jaren ’80. Nu plannen Dan Harmon’s productiebedrijf Starburn Industries en Andrew Kortschak’s End Cue een stop-motion film over Jackson, gezien vanuit het perspectief van de chimpansee.

Michael Jackson kocht de chimpansee Bubbles begin jaren ’80 over van een Texaans researchlaboratorium en het werd een tijd lang zijn onafscheidelijke compagnon. Zo nam de zanger hem bijvoorbeeld mee op zijn Bad World Tour in Japan, waar ze samen thee dronken met de burgemeester van Osaka.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bubbles woonde tot 1988 in het huis van de familie Jackson in Encino, Los Angeles. Daarna verhuisde hij met Michael mee naar Neverland Ranch. In 2004 werd de intussen volwassen Bubbles overgebracht naar het Centre for Great Apes.

Nu plannen Dan Harmon’s productiebedrijf Starburn Industries en Andrew Kortschak’s End Cue dus een stop-motion film over Jackson, gezien vanuit het perspectief van de chimpansee. Starburn Industries is daarmee niet aan zijn proefstuk toe. Het produceerde eerder al de stop-motion film ‘Anomalisa‘ van Charlie Kauffman.

Het script voor de film werd geschreven door Isaac Adamson. (LB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content