Michael Haneke tot commandeur geslagen

De Oostenrijkse regisseur is zondag tijdens de 63e editie van het filmfestival in Cannes gehuldigd door de Franse minister van Cultuur Frederic Mitterand. Hij kreeg de titel van ‘Commandeur in de Orde van Kunsten en Letteren’ toegekend.

Michael Haneke, de Oostenrijkse regisseur die vorig jaar nog de Gouden Palm in Cannes won voor zijn film Das Weisse Band, is op de 63e editie van het Franse filmfestival in de bloemetjes gezet. Hij werd door de Franse minister van Cultuur Frederic Mitterand bedacht met de titel van Commandeur in de Orde van Kunsten en Letteren. Hij werd daarbij geroemd om zijn ‘onwankelbare behandeling van het thema geweld.’ Haneke repliceerde door te stellen dat ‘Frankrijk net zoveel van hem houdt als hij van Frankrijk.’

Juliette Binoche, die in Haneke’s films Caché en Code Inconnu telkens een rol speelde en, was bij de ceremonie aanwezig. De Franse actrice vertolkt trouwens de hoofdrol in de film Copie Conforme, die dit jaar meedingt naar de Gouden Palm.

Regisseur Tim Burton en actrice Marion Cotillard ontvingen eerder dit jaar al een prijs van de Ordre des Arts et des Lettres. Zij werden benoemd tot respectievelijk officier en ridder in de orde.

De trailer van Das Weisse Band:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Freek Lauwers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content