Michael Haneke gaat film maken in Calais over migranten

De Oostenrijkse filmmaker Michael Haneke, die twee keer een Gouden Palm won, gaat in het Noord-Franse Calais een film maken waarin de vluchtelingenproblematiek aan bod komt.

Dat vernam het Franse persagentschap AFP woensdag van de regionale organisatie voor productiesteun.

“In de herfst trokken Michael Haneke en zijn ploeg naar Calais met de bedoeling er in het voorjaar van 2016 “Happy End” te draaien”, zo klinkt het bij Pictanovo. “De keuze om de film in Calais te draaien is niet onschuldig, maar migratie is niet het onderwerp van de film”, zo gaat Pictanovo verder. Het thema komt wel aan bod en wordt geïntegreerd in de film.

In oktober nam Michael Haneke deel aan “For a 1.000 lives: Be Human”. Daarbij deden meer dan 5.500 mensen uit de filmwereld een oproep aan de Europese Unie om haar verantwoordelijkheid te nemen in de vluchtelingencrisis. Naast Haneke namen ook Costa-Gavras, Juliette Binoche en Michel Hazanavicius deel.

In “Happy End” zullen twee grote Franse acteurs, Jean-Louis Trintignant en Isabelle Huppert, weer herenigd worden. Eerder speelden ze al samen in “Amour”, de film waarmee Haneke in 2012 een Gouden Palm won.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content