Michael Fassbender in film rond Ierse mythe

Acteur van het moment Michael Fassbender werkt aan een film over Cuchulainn, een legendarische krijger uit de Keltische mythologie.

De 34-jarige Michael Fassbender zal de hoofdrol vertolken. Ronan Bennett, die eerder Public Enemies schreef, neemt het script voor zijn rekening.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De sage vertelt de verhalen van de Noord-Ierse Ulaidstam, geleid door koning Conchobar, en vooral hun conflict met de rivaliserende Connachtastam, wiens leider koningin Mebh is. Een prominente figuur in die verhalen is de neef van Conchobar: Cuchulainn. Hij zou een halfgod en bovenmenselijke vechtersbaas zijn. De oude Ierse legendes dateren van de achtste eeuw.

Fassbender, momenteel te zien in ‘A Dangerous Mind’, ‘Jane Eyre’ en ‘Shame’, en Bennett zijn zelf Noord-Ieren. De twee zijn van plan om hun project te financieren via hun eigen Londens productiehuis Finn McCool Films. Fassbender zal binnenkort te zien zijn als Magneto in X-Men: First Class 2. (JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content