MGM kondigt nieuwe Tomb Raiderfilm aan

In de nasleep van het succes van Tomb Raider, het laatste nieuwe spel rond gamebabe Lara Croft, kondigt filmstudio MGM aan dat er officiële plannen zijn voor een nieuwe film rond de rondborstige archeologe.

MGM slaat de handen in elkaar met GK Films om Lara Croft opnieuw naar het bioscoopscherm te halen. Dat hebben MGM voorzitter Gary Barber en Graham King, de stichter van GK Films, zelf bekend gemaakt. Het zal de derde keer zijn dat er, na Lara Croft: Tomb Raider en Lara Croft Tomb Raider: The Cradle Of Life, een film wordt gemaakt rond het iconische gamepersonage.

“Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Gary en het MGM team om deze succesvolle Tomb Raider-filmreeks weer nieuw leven in te blazen”, aldus Graham King. “Het enthousiasme rond de recente game moedigt ons zeker aan, en we kunnen niet wachten om het te vertalen naar het grote scherm.”

Nieuwe Lara gezocht

De twee Tomb Raiderfilms betekenden bij het grote publiek de grote doorbraak van Angelina Jolie. Haar twee Tomb Raiderfilms brachten samen bijna een half miljard dollar op, wat een absoluut record is voor een actiefilm die gedragen wordt door een vrouwelijk personage. De tweede film kreeg echter enorm slechte kritieken, wat ervoor zorgde dat Jolie geen derde keer in de huid van Croft wou kruipen.

Ondertussen is de jacht op de rol van Lara Croft geopend. Aangezien de kans quasi onbestaande is dat Jolie terugkeert, mag een andere – jongere – actrice zich in de strakke hotpants van Lara hijsen. Officiële castinggeruchten doen echter nog niet de ronde. Het is evenwel nog niet bekend wanneer de film moet uitkomen. Maar met het succes van de game, kan de film er sneller komen dan verwacht.

Back to the roots Het elfde computerspel in de Tomb Raider reeks werd op 5 maart uitgebracht. De game, simpelweg Tomb Raider genaamd, bracht de speler terug naar de roots van het hoofdpersonage en toont hoe Lara Croft haar toekomstige zelf werd. Sinds zijn wereldwijde release werden er al bijna 3,5 miljoen games verkocht. Het spel werd unaniem geprezen met overweldigende en lovende kritieken. (TR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content