Meer dan kwart miljoen bezoekers voor ‘The Broken Circle Breakdown’

© Belga

Sinds zijn start op 10 oktober gingen al ruim 250.000 mensen naar de film “The Broken Circle Breakdown” van Felix Van Groeningen kijken.

Volgens Kinepolis Film Distribution (KFD) wordt de film de best bezochte Vlaamse film van 2012. Na iets meer dan een maand staat de film op de derde plaats van de bezoekersaantallen, na de internationale toppers “Skyfall” en “Twilight – Breaking Down”.

Bovendien scoort niet enkel de film, maar ook de soundtrack opvallend sterk, luidt het. Zowel de single “If I needed you” als het album van “The Broken Circle Breakdown Band” wordt massaal gedownload op iTunes. “Nooit eerder was de soundtrack van een Vlaamse film zo succesvol”, aldus KFD. En ook de veertien concerten waarin de muziek uit de film centraal staat, waren in een mum van tijd uitverkocht.

“The Broken Circle Breakdown” gaat over de liefde tussen Elise, gespeeld door actrice Veerle Baetens, en Didier, vertolkt door Johan Heldenberg. Hun relatie komt onder druk te staan wanneer hun dochtertje Maybelle ernstig ziek wordt. De film van Felix Van Groeningen en Carl Joos is gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content