‘Me & Earl & the Dying Girl’ kaapt hoofdprijzen weg op Sundance Film Festival

© gf

Het vriendschapsdrama van de Amerikaanse regisseur Alfonso Gomez-Rejon won op het Sundance Film Festival de prijs voor beste film en de publieksprijs.

Het is het derde jaar op rij dat eenzelfde film de beide prijzen wegkaapt.

“Me & Earl & the Dying Girl” gaat over een tiener die bevriend raakt met een klasgenote die leukemie heeft. De Sundance-juryprijs voor beste documentaire ging naar “The Wolfpack”, waarin de New Yorkse regisseur Crystal Moselle het leven schetst van zeven broers en zussen die door hun ouders in New York geïsoleerd van de buitenwereld worden opgevoed.

Tijdens het Sundance Film Festival, dat opende met een documentaire over blues- en jazzlegende Nina Simone, werden 123 langspeelfilms en documentaires uit diverse landen getoond. De winnaars werden zaterdagavond bekendgemaakt in Park City, in de staat Utah.

Vorig jaar won het muziekdrama “Whiplash” de hoofdprijzen op het festival. Die film dingt dit jaar mee naar vijf Oscars, waaronder die van beste film.

Het Sundance Film Festival werd 31 jaar geleden door de ondertussen 78-jarige Hollywoodacteur Robert Redford. Het is sindsdien uitgegroeid tot het grootste Amerikaanse filmfestival voor onafhankelijke cineasten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content