Matthias Schoenaerts vervoegt cast van film over de eerste transseksuele operatie in de geschiedenis

Matthias Schoenaerts © Belga

De Vlaamse acteur heeft opnieuw een internationaal project te pakken. Hij zal een nog niet nader gespecificeerde rol vertolken in ‘The Danish Girl’ van Tom Hooper.

Eerder raakte al bekend dat Eddie Redmayne in de huid zou kruipen van de Deense schilder Einar Wegener in ‘The Danish Girl’, het nieuwste filmproject van Tom Hooper. Wegener zou, voor zover bekend, de eerste man zijn die een transseksuele chirurgische operatie onderging in 1930 en hierna als vrouw door het leven ging. Na de operatie werd ze Lili Elbe genoemd. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van David Ebershoff.

De overige cast bestaat uit opkomend talent Alicia Vikander, die de rol van de vrouw van Wegener zal vertolken, en Amber Heard die in de huid kruipt van Oola. De Britse cineast Tom Hooper is vooral bekend als regisseur van The King’s Speech en Les Misérables.

Binnenkort kunnen we onze Vlaamse wonderboy zien schitteren in films zoals A Little Chaos, Suite Française, Far From the Madding Crowd en Close Protection. Stuk voor stuk films met internationale sterren. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content