Matthias Schoenaerts met Carey Mulligan in nieuwe film Vinterberg?

Thomas Vinterberg, regisseur van de bekroonde films ‘Festen’ (1998) en ‘Jagten’ (2012), zou zijn oog laten vallen hebben op acteur Matthias Schoenaerts voor een nieuwe productie. Dat schrijft althans het Britse dagblad Daily Mail.

Dat de Deense regisseur Vinterberg aan een nieuwe film werkt, werd vorig jaar al bekendgemaakt. De prent belooft een adaptatie van Thomas Hardy’s literaire klassieker ‘Far From The Madding Crowd’ te worden. In deze roman wordt de vrijgevochten boerendochter Bathsheba Everdene het hof gemaakt door drie verschillende aanbidders: schapenherder Gabriel Oak, boerderijbezitter William Boldwood en sergeant Frank Troy.

De vrouwelijke hoofdrol zou gespeeld worden door de Amerikaanse actrice Carey Mulligan (‘Shame’, ‘Drive’). Het is niet de eerste keer dat de actrice in een boekverfilming optreedt. In de binnenkort te verschijnen verfilming van F. Scott Fitzgeralds roman ‘The Great Gatsby’ speelt ze de rol van bekoorlijke flapper-girl Daisy Buchanan.

Volgens de Daily Mail zou ook Matthias Schoenaerts gevraagd zijn een rol te vervullen in ‘Far From The Madding Crowd’. Hij zou in aanmerking komen voor het personage Gabriel Oak. Stoker’-acteur Matthew Goode zou gestalte geven aan de militair Troy.

Schoenaerts is momenteel druk bezig met de opnames van Michaël R. Roskams nieuwe film ‘Animal Rescue’. Verder is hij gecast naast Kate Winslet voor het kostuumdrama ‘A Little Chaos’ dat volgend jaar verschijnt. Ook in 2014 komt de oorlogsprent ‘Suite Francaise’ uit, waarin Schoenaerts samen met Michelle Williams speelt. Of hij de tijd vindt om ook ‘Far From The Madding Crowd’ te maken, zal nog moeten blijken.

Een officiële bevestiging over de cast werd nog niet gegeven. Hardy’s roman werd reeds tot een scenario herwerkt door auteur en scenarist David Nicholls. De opnames van Vinterbergs nieuwe film zouden in juli dit jaar van start moeten gaan (CB).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content