Matthias Schoenaerts in Amerikaanse remake ‘Loft’

Na Amerikaanse acteurs Wentworth Miller, James Marsden, Eric Stonestreet en Patrick Wilson zal nu ook Matthias Schoenaerts een hoofdrol spelen in de Amerikaanse remake van ‘Loft’.

In de Humo van deze week wordt bevestigd dat de Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts, die eveneens in de originele versie van ‘Loft’ meespeelde, een van de hoofdrollen in de Amerikaanse ‘Loft’ zal vertolken. Schoenaerts kruipt opnieuw in het personage ‘Filip’.

Dat hij in zijn leven twee keer hetzelfde personage in een film zal spelen, vindt Schoenaerts hallucinant. ‘Hoe vaak komt het voor dat je in één film twee keer dezelfde rol speelt? Al is het deze keer in het Engels natuurlijk. Ik ben al bezig met mijn tekst, loop thuis door mijn living luidop in mijn eentje te spelen.’

Erik Van Looy vond Matthias Schoenaerts dé geschikte man om het personage Filip te vertolken. ‘Matthias zijn Engels is heel goed. Ik weet dat omdat hij op de set constant Robert De Niro-imitaties deed waar ik echt van stond te kijken. Ook andere historische Amerikaanse filmscènes kan hij op zo’n manier naspelen dat ze niet te onderscheiden zijn van het origineel.Trouwens, ik heb ‘Rundskop’ gezien: als iemand Sint-Truidens kan leren, ga ik ervan uit dat hij het Engels zeker de baas zal kunnen.’

Eerder werd bevestigd dat Wentworth Miller (‘Prison Break’), Eric Stonestreet (‘Modern Family’), Patrick Wilson (‘Watchmen’, ‘The A-Team’: 2010) en James Marsden (‘X-Men’) in ‘Loft’ de hoofdrollen voor hun rekening zullen nemen.

Op 6 juni gaan – als alles goed gaat – de opnames van de Amerikaanse ‘Loft’ in New Orleans van start. In de loop van 2012 zal de film in de Amerikaanse bioscopen te zien zijn.

N.M.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content