Matthias Schoenaerts hoofdrolspeler in nieuwe film Michael Roskam

© reuters

Michaël Roskam gaat opnieuw een film maken met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol. De prent krijgt de titel ‘The Faithful’. Daarnaast zal Schoenaerts ook te zien zijn in ‘Les Ardennes’ van Robin Pront.

De Vlaamse topregisseur Michaël R. Roskam gaat opnieuw een film maken met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol. De nieuwe prent krijgt de titel ‘The Faithful’ en is een film noir over een gangsterbende in Brussel. Dat vertelde Bart Van Langendonck, producer van het Belgische Savage Film, aan het Amerikaanse vakblad Variety.

Van Langendonck neemt het productiewerk voor zijn rekening. Pierre-Ange Le Pogam, die eerder samenwerkte met Luc Besson en momenteel meewerkt aan ‘Grace of Monaco’ met Nicole Kidman, is co-producent. Voor Le Pogam stond een samenwerking met Schoenaerts hoog op het verlanglijstje. Roskam zou aan het script van ‘The Faithful’ werken met een bekende scenarist, wiens naam nog niet bekend is. De opnames zouden in het voorjaar van 2014 starten.

Schoenaerts ook in filmdebuut van Robin Pront

Schoenaerts zal ook nog te zien zijn in een andere film: ‘Les Ardennes’, een road movie over drie Belgische losers die naar de Ardennen afzakken om een lijk te dumpen. De film betekent is regiedebuut van de Vlaamse regisseur Robin Pront, onlangs nog te zien in het VIER-programma ‘De Slimste ter wereld’.

Het project wordt door Van Langendonck omschreven als ‘Trainspotting’ meets ‘Fargo’. Dat belooft. Jeroen Perceval die ook meespeelde in ‘Rundskop’ schreef het scenario. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content