Matthias Schoenaerts hoofdrolspeler in nieuwe film Felix Van Groeningen

De Vlaamse regisseur Felix Van Groeningen werkt aan een nieuwe film over het Gentse café Charlatan, getiteld ‘Belgica’. Matthias Schoenaerts en Stef Aerts zijn de hoofdrolspelers.

Felix Van Groeningen werkt aan een nieuwe film, ‘Belgica’, over het Gentse café Charlatan met het uitgaansleven als achtergrond. Matthias Schoenaerts is een van de hoofdrolspelers. Het is de eerste keer dat beide zwaargewichten van de Vlaamse cinema dezelfde filmset delen. Stef Aerts, bekend van de film ‘Adem’, is de andere hoofdrolspeler. ‘Ik ben opgewonden om binnenkort samen te kunnen werken met dergelijke talentvolle acteurs,’ aldus de regisseur die daarmee aan zijn vijfde film zit.

Charlatan, destijds opgericht door de vader van de regisseur, bestaat dit jaar 25 jaar. Het café slash muziektempel is voor vele Gentenaars een mozaïek van herinneringen. Om dat luister bij te zetten komt er dus ook een langspeler, over de rise and fall van twee broers die de ‘Belgica’ runnen.

‘De film gaat over een café dat eerst klein is, maar daarna groter wordt en in een negatieve spiraal terechtkomt’, vertelde de regisseur eerder. ‘Het wordt een verhaal van camaraderie tussen de mensen die er werken, je amuseert je ook achter de toog. Maar ik zag het daarna kapotgaan omdat het een dancing werd en er portiers moesten komen. In het nachtleven komt heel veel samen.’

Broederschap, rivaliteit, vriendschap en racisme vormen de ingrediënten van het scenario dat Groeningen samen met co-auteur en theatermaker Arne Sierens schreef. Beiden schreven ook al het scenario voor ‘Dagen zonder lief’. Cameraman is Ruben Impens, monteur Nico Leunen en producent Dirk Impens: de trouwe kompanen van van Groeningen. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content