Matt Reeves verfilmt boek ‘The Passage’

De regisseur van de science-fictionthrillers ‘Let Me In’ en ‘Cloverfield’ bevestigt dat hij het boek ‘The Passage’ van schrijver Justin Cronin op het grote doek zal brengen.

Cronins ‘The passage’ is het eerste deel van een nog onafgewerkte trilogie. Het tweede volume ‘The Twelve’ en het derde, ‘The City of Mirrors’, worden respectievelijk in 2012 en 2014 uitgebracht. Filmgigant Fox 2000 kocht al in 2007 de rechten van drie boeken. En dat terwijl ze nog geschreven moesten worden. Het eerste boek heeft vorig jaar zeven weken op nummer drie gestaan op de Amerikaanse bestsellerlijst.

In het boek vertelt Cronin een futuristisch end-of-the-worldverhaal waarin een bepaalde vampiersoort door een experiment besmet geraakt met een zeer gevaarlijk virus. Bij het zoeken naar een tegengif loopt het fout en begint heel de wereld te transformeren. Een klein aantal overlevenden proberen te vluchten van de bloeddorstige wereld waarin ze nu leven.

Nog geen week geleden kondigde filmmaker Matt Reeves aan de remake van John Carpenters ‘They Live’ uit 1988 voor zijn rekening te zullen nemen. Wanneer beide films zullen uitkomen, is nog niet bekend.

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content