Matt Damons work-out voor ‘The Adjustment Bureau’

Van ‘Sexiest Man Alive’ tot een mollig afkooksel daarvan in ‘The Informant!’ en weer terug: Matt Damon draait er zijn hand niet voor om.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op 23 maart komt ‘The Adjustment Bureau’ uit in de Belgische bioscoopzalen. In die romantische thriller speelt Damon de rol van David Norris, een ambitieuze jongeling die op korte tijd carrière maakt in de politiek. Tot hij verliefd wordt op de beeldschone ballerina Elise Sellas (Emily Blunt). Blijkbaar willen bepaalde mensen absoluut vermijden dat de twee een koppel worden, getuige de zenuwslopende achtervolgingen en razendsnelle actiescènes.

In 2007 riep People Magazine Damon nog uit tot Sexiest Man Alive, maar twee jaar later zou hij die titel waarschijnlijk niet meer gekregen hebben. Voor ‘The Informant!’ ruilde de acteur zijn sixpack in voor een bierbuik. In de Daily Mail zei hij daarover het volgende: ‘Het was echt een geweldige tijd. Na het werk moest ik niet meer naar de sportschool. Mijn geheim? Hele ladingen Mc Donalds menu’s en Dorito’s.’

Dankzij een rigoureus trainingsschema wist Damon zijn vergane glorie te herwinnen. Deze maand siert hij de cover van Men’s Health en doet hij zijn work-out uit de doeken.

En nu allemaal samen:

1. Opwarming Jog aan een rustig tempo twee kilometer, stretch en rust vijf minuten uit.

2. Rennen Ren vier keer 400 meter en wandel tussendoor niet.
Van de 400 meter ren je telkens:
-100 meter op 25% van je maximale snelheid
-100 meter op 75% van je maximale snelheid
-200 meter op 25% van je maximale snelheid

3. Loopsprongen Maak loopsprongen voor 50 meter, rust 12 seconden en herhaal dit twintig keer.

4. krachttraining Maak loopsprongen voor 5, 10, 15 en dan 20 meter. Tik bij het voltooien van de afstand de grond aan. Doe dit 15 keer.

5. Afkoelen Jog 1 kilometer en stretch ten slotte.

Damon vertelt aan het mannenblad dat hij minstens een uur hardloopt om zijn lichaam in vorm te houden. Een ‘verschrikkelijk uur’ zegt de acteur nog, maar volgens regisseur George Nolfi loopt hij op de set met gemak zijn stunt-double in de verdoemenis.

Vergelijk zelf:
1. Matt Damon als dikkertje…2. …en als dekhengst.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content