Matt Damon over Robin Williams: “Ik heb alles aan hem te danken”

Matt Damon, Robin Williams en Ben Affleck © Reuters

Sinds de dood van acteur en comedian Robin Williams hebben al verschillende Hollywoodsterren hun bewondering voor hem geuit. Ook acteur Matt Damon vertelt wat Williams voor hem betekende: “Hij was de grappigste persoon die ik kende.”

Matt Damon brak door bij het grote publiek met de film ‘Good Will Hunting’. Daarin speelt hij een jonge conciërge met een talent voor wiskunde. Hij schreef het script, samen met jeugdvriend Ben Affleck, en vertelt nu aan Yahoo dat de film nooit zou bestaan zonder Robin Williams. “Ben en ik hebben alles aan hem te danken. Hij zorgde ervoor dat de film gemaakt kon worden. Ik kan hem daar nooit genoeg voor bedanken. Ik kijk naar mijn leven, zie hoe gelukkig ik ben en besef dat er veel bij hem begonnen is.”

Geboren komiek

Na een aantal jaar te hebben vastgezeten in de voorproductie, sprong Robin Williams mee op de kar en konden ze beginnen met draaien. ‘Good Will Hunting’ lanceerde de carrière van zowel Matt Damon als Ben Affleck en bezorgde Williams de enige Academy Award die hij ooit won. Damon kijkt met veel plezier terug op het filmproces. “Hij was de grappigste persoon die ik ooit ben tegengekomen. Soms legde hij alles stil, improviseerde hij twintig minuten lang stand-up comedy waardoor iedereen zich een breuk lachte en zei dan plots ‘Ok, laten we verder werken.'”

Taboe doorbreken

Matt Damon geeft wel toe dat de vriendschap de laatste jaren wat verwaterd was. Hij was, naar eigen zeggen, gechoqueerd toen hij het nieuws over zijn dood vernam. “Ik denk dat iedereen die hem op het einde wat minder zag, zich slecht voelt over het feit dat ze het niet zagen aankomen. Ik hoop dat ik mijn vriendschappen nu beter ga onderhouden en ik hoop dat heel het land zich af en toe zal afvragen hoe het met zijn medemens is. Er is veel kracht nodig om zelf uit te komen voor je depressie en te zeggen: ‘Dit is echt. Dit gebeurt met mij en ik heb je hulp nodig.'”

Bekijk hieronder de trailer van ‘Good Will Hunting’ (1997), waar ze beiden in schitteren. (WH)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content